Sisällön alku

Silta-kirjastoluokitus

Tervetuloa tutustumaan Silta-kirjastoluokitukseen! Se on Muutoksen Sillan oma luokitusjärjestelmä, joka on suunniteltu asiakasta ajatellen. Jokainen luokka on looginen kokonaisuus, josta löydät kaikki tiettyä aihetta käsittelevät teokset kätevästi ja vaivatta.

Siltarakenne taivasta vasten 

Kiinnostavatko työelämää koskevat teokset? Vai etsitkö kenties tietoa erilaisista terapiamuodoista? Vasemmasta palkista löydät asiakkaan tarpeita ajatellen räätälöidyn Silta-luokituksemme. Luokan nimeä klikkaamalla saat auki sen alaluokat, joiden sivuilta löydät lisätietoa luokan sisällöstä, kätevän hakulinkin luokan teoksiin ja myös vinkkejä siitä, mistä muualta löydät tietoa luokan aihepiiristä.

Kustakin Silta-luokasta löydät kaikki kyseistä aihetta käsittelevät teokset - niin tieteelliset tietokirjat, mielipidekirjallisuuden kuin kaunokirjallisuudenkin. Teokset löytyvät myös kirjastoltamme samasta hyllystä, joten uusien ideoiden ja kokemusten löytäminen on helppoa!

Tietokirjat on jaoteltu kolmeen eri lajiin:

Tietokirjallisuus on tiukkaa faktapohjaista tietoa. Tieteellisiä teoksia ja yleispäteviä tietokirjoja.

Kokemustieto on subjektiivisempaa kokemusperäistä tietoa, joka perustuu usein enemmän ihmisen omiin kokemuksiin ja havaintoihin.

Mielipidekirjallisuus sisältää pamfletteja ja muuta mielipidekirjallisuutta.

Nämä luokittelut löydät verkkokirjastossa kirjan nidesivulta kuvauksesta.

Tietokirjallisuuden lisäksi Silta-luokista löydät runsaasti romaaneja, runoutta ja elokuvia. Elokuvia emme valitettavasti pysty lainaamaan, mutta voit katsoa elokuvan yksin tai ryhmäsi kanssa tiloissamme.

Pystyt etsimään tietyn luokan sisällön haussa kätevästi luokkanumerolla.

Hyödyllisiä linkkejä tiedonhaun avuksi:

Yleisten kirjastojen YKL-luokitus.

Kirjastoportaali Kirjastot.fi.

Tietokirjallisuuden asiasanasto YSA.

Kaunokirjallisuuden asiasanasto Kaunokki.

Kirjastojen yhteistietokanta Melinda.

Englanninkielisiä kirjoja voit etsiä Library of Congressin verkkosivuilla.