Sisällön alku

Tiedonhaun opastus

Opastamme tiedonhakuun

Tehokas ja hedelmällinen tiedonhaku on taito, joka on opeteltavissa. Opastamme mielellämme tiedonhaussa alusta loppuun. Liittyi tiedonhauntarpeesi sitten opiskeluun, yrittäjyyteen tai vaikkapa työelämään, voimme auttaa sinua.

tiedonhakuVK 

Lähtökohtaisesti ongelma on usein vaikea hahmottaa ja ymmärtää.  Epävarmuuden keskeltä täytyy hahmottaa se perusongelma, jonka ratkaisuun tarvitaan tietoa ja keinoja. Tämä ongelman muotoilu on ensimmäinen askel sen ratkaisussa ja tiedon hakemisessa. Oikeiden kysymysten kysyminen selkiyttää vellovasta massasta ydinkohdat, jotka auttavat tiedonhaun tarpeen paloittelussa ja jäsentämisessä.

On myös tärkeää ymmärtää kaikki erilaiset tiedonhakumahdollisuudet. Nykyään internet mahdollistaa mitä erilaisimpien tietokantojen käytön ilmaiseksikin, mutta ei kannata väheksyä kirjastojen tietokantojen ja painettujen lähteiden merkitystä. Erilaisten lähteiden ja kanavien tehokas yhteiskäyttö on erittäin tärkeää tiedonhaussa. Vaikka Google osaakin vastata moneen kysymykseen, pelkkä googlettaminen ei aina riitä - lisäksi tiedon laatua ja luotettavuutta pitää pystyä arvioimaan.

Muutoksen Silta auttaa sinua muotoilemaan ongelmasi ytimen ja auttaa sen selvittämisessä erilaisten tiedonhakukanavien kautta.

Hyödyllisiä linkkejä:

Kompassi: Tiedonhallinnan perusteet

Kirjastot.fi: Tiedonhaun opastus